Hedelmäinen Marokon kikhernepata
Hedelmäinen Marokon kikhernepata
Suussasulava makuelämys sekä pienille errä suurille suille tästä hedelmäisen, yrttisen ja mausteisen padasta! Sopii koko perheelle.
Annoksia
4Valmistusaika
10Paistoaika
50
jäädyttää
minä!
ainekset
- 120 g kuivattuja linssejä
- 1 prk kikherneitä
- 1 prk tomaattia
- 100 g grillattua paprikaa (purkissa)
- 40 g kuutioitua aprikoosia
- 40 g rusinoita
- 1 rkl juustokuminaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1 pkt kuskusia (valmistettuna pakkauksen ohjeen mukaan)
Ohje
- Kypsennä punaisia linssejä kiehuvassa vedessä 25 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä.
- Kuutioi paprikat ja aprikoosit.
- Lisää kikherneet vesineen, tomaatit, mausteet, aprikoosit, paprikat ja rusinat pannulle.
- Lisää keitetyt linssit.
- Kypsennä keskilämmöllä 25 minuttia, jotta mausteet kehittyvät ja rusinat ja aprikoosit pehmenevät.
- Valmista kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
Hauskaa pikkuisille
Laita muutamia kuivattuja linssejä korkilliseen muovipulloon ja anna pikkuisten ravistella sitä!
Maukasta vauvoille
Sopii yli vuoden ikäisille tai 7 kk ikäisille hyvin haarukalla muussattuna.
Käteviä vinkkejä
Jos omistat hauduttimen, voit lisätä kaikki ainekset (paitsi kuskusin) yhtä aikaa, lisää vain 1,5 dl vettä. Kypsennä 2 tuntia. Jos kastike sakeutuu liikaa kypsennyksen aikana, lisää hiukan vettä. Tarpeeksi pitkä kypsennysaika tarvitaan, jotta aprikoosit pehmenevät.