Kukko kiekuu kana-shakshuka
Ateriat
Kukko kiekuu kana-shakshuka
Kaikki ylös, nyt on SHAKSHUKAN aika! Herkullinen kananmuna-aamiainen tai brunssi, joka sopii koko perheelle (yli vuoden ikäisille) tomaattisessa ja kikherneisessä kasviskastikkeessa. Nami!
Annoksia
4Valmistusaika
5Paistoaika
20
ainekset
- 2 prk tomaattimurskaa
- 2 paprikaa
- 1 sipuli (noin 200 g)
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 3 tl savustettua paprikajauhetta tai makeaa paprikajauhetta
- 2 tl oreganoa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4–6 kananmunaa
- Koristeeksi korianteria (valinnainen)
- 400 g kikherneitä
Ohje
- Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna 1 rkl oliiivöljyä suuressa paistinpannussa tai wokissa.
- Paista sipulit ja paprikat valkosipulin kanssa, kunnes ne pehmenevät.
- Lisää savupaprika, juustokumina ja oregano. Kypsennä 1 minuutti.
- Lisää kikherneet vesineen ja molemmat tomaattimurskapurkilliset.
- Kypsennä 15 minuuttia, kunnes kastike alkaa haihtua ja saeta.
- Tee kastikkeeseen kolo jokaiselle kananmunalle, jonka aiot kypsentää.
- Aseta raaka rikottu kananmuna koloon. (Helpompaa tehdä yksi kerrallaan)
- Peitä pannu kannella ja kypsennä munia noin 5 minuuttia tai kauemmin, jos haluat keltuaiset kovemmiksi.
- Ripottele päälle silputtua korianteria tai persiljaa ennen tarjoilua (valinnainen).
Hauskaa pikkuisille
Pikkuiset ovat haltioissaan, kun saavat dipata paahtoleivänpaloja löysään keltuaiseen!
Maukasta vauvoille
Sopii kaikenikäisille vuoden iästä alkaen.
Käteviä vinkkejä
Riko kananmunat yksittäin toiseen astiaan ennen kastikkeeseen lisäämistä (jotta shakshukaan ei mene kuorenpalasia).