Mausteinen Pottuaamupala
Ateriat
Mausteinen Pottuaamupala
Tämä on mahtava tapa käyttää ylijääneet perunat + kasvikset. Me rakastamme tätä reseptiä aamupalana kananmunan kanssa + ripaus curryjauhetta saa makunystyrät heräämään.
Annoksia
4Valmistusaika
10Paistoaika
20
ainekset
- 3 rkl auringonkukkaöljyä + kananmunien paistoon
- 500 g keitettyjä perunoita kuutioituna
- 1 x sipuli pilkottuna
- 250 g keitettyjä ruusukaaleja, puoliksi halkaistuina tai valkoista kaalia hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
- 140 g halloumi juustoa kuutioituna
- 1 tl mietoa curryjauhetta
- 1 tl kuminan siemeniä (valinnainen)
- 4 x kananmunaa (valinnainen)
Ohje
- Laita öljy kuumenemaan isolle pannulle keskilämmölle. Lisää pannulle perunat + sipuli + paista 10 minuuttia välillä sekoittaen kunnes sipuli on pehmentynyt + perunat ovat kullanruskeita.
- Lisää ruusukaalit tai kaali, valkosipuli, halloumi, curryjauhe + kumina, jos käytät. Sekoita kaikki keskenään ja paista vielä 5 minuuttia välillä käännellen kunnes kaikki ovat lämmenneet.
- Jos paistat kananmunia, laita seos sillä välin uuniin miedolle lämmölle, jotta se pysyy lämpimänä + lisää kansi päälle, jottei ruoka kuivu. Kuumenna öljy pannulla + paista kananmunat sellaisiksi mistä pidät, jonka jälkeen lisää ne perunavihannes-seoksen päälle.
Hauskaa pikkuisille
Halloumin koostumus on ihanan kimmoisa + sopii täydellisesti pikkuisten sormille tutkittavaksi
Herkullista vauvoille
Korvaa paistetut munat munakokkelilla, jos lapsesi on 10 kuukauden ikäinen